Onmisbaar in de babyuitzet: wat heb je écht nodig?

Welke items heb je als mommy to be nu écht nodig voor een pasgeboren baby? Wat is echt onmisbaar in de babyuitzet? Natuurlijk heb je luiers en rompers nodig, maar welke musthaves zijn nog meer fijn om in huis te hebben? De lijst die je ontvangt van je verloskundige is vaak oneindig lang. Daardoor raak je snel het overzicht kwijt.

Snappen we helemaal, daarom zetten we hier alles neer wat je écht nodig hebt voor je new born.

Onze checklist: onmisbaar in de babyuitzet

Naast meubels voor de kinderkamer, een aankleedkussen en de nodige aankleding daarvoor heb je niet heel veel nodig voor je baby. Dit zijn baby items die wij als tip geven aan toekomstige ouders. Handig om naast je neer te leggen als je op zoek gaat naar producten voor je babyuitzet. Vink af wat je wel en niet al heb aan musthaves voor je baby.

Een mutsje

Het is het eerste kledingstuk dat je gebruikt wanneer je baby er is: een mutsje. Het liefst van zacht biologisch katoen of bamboe. Want dat is duurzaam en zacht voor het babyhuidje. Denk ook aan een paar setjes bamboe babykleding.

Een wiegdeken voor je baby

Pasgeboren baby’s kunnen zichzelf nog niet op temperatuur houden. Vandaar het mutsje direct na de geboorte. Ook zal je jouw mini de eerste weken lekker toedekken met een wiegdeken. Zo’n dekentje heeft meestal als afmeting 80x100cm. Een handige maat die je ook gemakkelijk kan gebruiken als dekentje voor de kinderwagen. Welk materiaal je kiest hangt af van het seizoen waarin je baby geboren wordt en van wat je zelf fijn vindt. Kies bijvoorbeeld voor een babydeken van 100% katoen of een exemplaar van linnen voor de zomer. Of ga voor een heerlijk warme wollen deken voor in de wieg van je baby.

Baby verzorgingsproducten

Er zijn heel veel verschillende verzorgingsproducten voor je baby te vinden. Maar wat écht onmisbaar is in de babyuitzet qua verzorging is een babybillenzalf, zonnebrandcrème en wat olie voor in het badje. Heeft je baby een erg droge huid? Dan kan je nog een neutrale vette zalf toevoegen aan je badkamer stash.

Producten voor na het babybadje

Na het badderen is een fijn moment om je kindje lekker te pamperen. Wikkel je kindje in een handige badcape. Die van ons zijn gemaakt van 100% bamboe, wat heerlijk zacht is voor de babyhuid. En kam de lieve kleine haartjes van je kleintje met een houten babyborstel met zacht geitenhaar.

Extra grote hydrofiele doeken

Je kan er niet genoeg van hebben: hydrofiele doeken. En dan vooral de extra grote, want die zijn multi-inzetbaar. Je gebruikt zo’n swaddle van mousseline bijvoorbeeld om je baby in te bakeren of als zachte handdoek na het badderen. Maar ook als lakentje, als extra laagje in de wieg of voor in de luiertas. Onmisbaar in de babyuitzet!